Archive for the 'Ziare' Category

Apr 06 2010

Helsingin Sanomat, ziarul Sanoma din Finlanda, lucreaza din greu pentru era touch screen

Published by under Ziare

YouTube Preview Image

No responses yet

Mar 06 2010

De ce merg abonamentele in Franta, de exemplu?

Published by under Reviste,Ziare

Compania de posta franceza La Post va dubla despagubirile platite publisherilor pentru livrarile care nu intrunesc conditiile de calitate. In principiu e vorba despre livrarea la timp. Obiectivele stabilite pentru 2009-2015 spun ca 97% dintre ziarele distribuite trebuie sa fie livrate in ziua publicarii. In 2009, rata de livrare la timp a ziarelor a fost de 96,5%. Subliniez la timp caci probabil rata de livrare (nu neaparat in ziua publicarii) este undeva pe la 99,9%. Nu este numai o chestiune de rapiditate, ci si una de atitudine si respect reciproc. Cum ar fi ca cineva de la noi sa ceara Postei despagubiri (duble) pentru ca nu livreaza abonamentele? Cred ca ne-am imbogatii.

No responses yet

Jan 09 2010

Skiff Reader, viitorul pentru ziare, carti, reviste si bloguri

Published by under Online,Reviste,Tendinte,Ziare

Companiile Sprint si Skiff (o companie Hearst) vor lansa Skiff Reader:

blogSpan

custom1

sk2

Ce poate face Skiff Reader:

- permite o intoarcere rapida a paginilor. probabil cel mai rapid reader existent

- este wireless

- va oferi accesul printr-un singur click la un magazin virtual de ziare, carti si reviste, magazin ce va fi functional si pentru alti producatori de e-reader.

- din pacate este deocamdata alb-negru, insa se lucreaza intens la dezvoltarea verisunii color care este previzionata pentru urmatorul an.

- este touch screen, este flexibil, este cel mai subtire si permite o rezolutie de 1.200 x 1.600 pixeli.

- diagonala ecranului este de 29 cm.

No responses yet

Dec 11 2009

Living Stories by Google, NYT & WP

Published by under Online,Ziare

Living Stories este un proiect dezvoltat de Google in colaborare cu Washington Post si New York Times. O platforma pentru toate stirile, articolele si opiniile la zi, dezvoltata in stilul google, adica foarte simpla vizual, fara publicitate si care “citeste” user-ul si intuieste dorintele lui de navigare. Daca n-ati inteles despre ce e livingstories, urmariti filmuletul.

YouTube Preview Image

No responses yet

Mar 05 2009

Citeste!

Published by under Ziare

YouTube Preview Image

No responses yet

Mar 22 2008

Record la Gazeta. Gusti anunta 103.739 vandute in medie pe editie pentru feb.08

Published by under Ziare

Gazeta a mai fost aproape de a depasi 100.000 vandute in medie pe luna in octombrie 2006. I-au mai lipsit doar vreo 901 exemplare. In 2007, a avut de asemnea luni cu peste 90.000 exemplare vandute. Asa cum spune si Gusti aici, peste 100.000 este recordul ultimului deceniu daca ne uitam in BRAT.

In 2007, conform graficului de mai jos, Gazeta a reusit sa-si surclaseze concurentul ProSport. Pentru 2008, acelasi Gusti, estimeaza ca in februarie PS a vandut in jurul a 60.000 exemplare.

gspvsps2007.jpg

No responses yet

Jan 14 2008

De ce pleaca CTP, iar TOLO este pe val

Published by under Ziare

CTP vs. TOLO doar pentru ca amandoi au parasit doua mari ziare. Adevarul in 2005, respectiv ProSport in 2003. Unul a fondat Gandul. Celalalt a preluat Gazeta Sporturilor. Sunt multe comentarii de facut pe aceste cifre. Va las pe voi.

ziare1.jpg

5 responses so far

Jan 04 2008

Intact vrea parteneri puternici

Published by under Ziare

Orlando imi atrage  atrage atentia asupra unui articol din 7 Plus despre vanzarea Gazetei Sporturilor si a Jurnalului National catre RCS MediaGroup. In articol se fac, evident, afirmatii rautacioase vizavi de evaluarea trustului in vederea cumpararii de catre reprezentantii RCS Media Group. Si tot evident, cei de la 7Plus sadesc deja samanta unui nou scandal afirmand ca in cazul achizitiei “foarte probabil se va trece la concedieri masive”.

Una peste alta, cred ca daca luam ca punct de reper ceea ce se intampla cu Antenele, respectiv preluarea unui pachet de 10% de catre RTL, Continue Reading »

One response so far

Jan 03 2007

S-a relansat Wall Street Journal

Published by under Ziare

Un nou layout desenat, evident, de Mario Garcia. Un lung, dar foarte interesant interviu pentru cei care lucreaza la ziare in general, nu numai designeri, gasiti aici. Interviul e datat noiembrie 2002 ceea ce-mi ridica semne de intrebare vizavi de durata relansarii (4 ani?). Relansarea a cuprins si editia online.

Continue Reading »

No responses yet

Dec 20 2006

Cat mai vind cotidianele nationale

Published by under Ziare

Dan T. ma anunta ca au aparut cifrele pe BRAT si imi da ocazia sa va prezint vanzarile in medie pe editie ale cotidianelor nationale de interes general. Daca trec peste diferentele dintre trim. II si trim. III de cateva mii de exemplare (in cazul Libertatii mai mult, dar la un alt nivel) pot sa zic ca nu e nimic spectaculos in cifre. Aceleasi scaderi lente, dar sigure pentru majoritatea cotidianelor, exceptand ziarul Averea.

De asemenea, ca adaugire la cifrele de mai jos, avem un castigator la categoria “succesul necunoscut”. Este vorba de Cotidianul care nu are inca cifre in BRAT. Si inca un castigator la categoria mult sub 20.000. Ziarul Atac cu cele 5.957 exemplare/editie in martie ’06.

ziare

Sursa: BRAT, copii vandute in medie pe editie; spatiile goale marcheaza lipsa cifrelor de pe site-ul BRAT din motive dependente sau independente de acesta la data postarii mesajului.

Update// 21-Dec Am adaugat si cifrele EVZ de pe trim. III.. Interesanta este diferenta dintre JN si EVZ de doar 1.298 de exemplare.

No responses yet

Nov 06 2006

Penibilitate maxima in ziarul ZIUA

Published by under Ziare

ziuaweb.jpgZiarul ZIUA ne prezinta azi o mega ancheta jurnalistica.
In ea gasim fraze de genul:

1. cu referire la faptul ca EVZ s-a mutat intr-un spatiu cu o chirie mai mare: “*Daca o plateste.*Daca nu, inseamna ca trustul “Ringier” primeste spaga de la Liviu Tudor*”

2. cu referire la contractul de chirie: “Cerem Parchetului, intrucat ar putea fi vorba de un imens santaj de presa, sa cerceteze contractul depus la Administratia Financiara a Sectorului 2 * Daca a fost depus * Daca nu, e vorba si de evaziune fiscala *” Continue Reading »

5 responses so far

Oct 31 2006

Cea mai mare scadere a vanzarilor de ziare din SUA in ultimii 15 ani: 2,8%

Published by under Tendinte,Ziare

NYT anunta astazi ultimele date publicate de BRAT-ul lor. Cele mai importante 25 de ziare au inregistrat scaderi in ultimele 6 luni (Q2 si Q3 2006) comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005. Per total, scaderea se situeaza in jurul valorii de 2,8%, cea mai mare din ultimii 15 ani. Continue Reading »

One response so far

Oct 29 2006

Are sanse Adevarul sa revina?

Published by under Ziare

Au luat tot ce au putut sa ia de la Libertatea, de la financiar, contabilitate, distributie, abonamente. Dar nu s-au oprit aici. Saptamanile trecute am primit si eu o oferta de la Adevarul careia i-am spus pas dintr-o suita de motive obiective si subiective. Intrebarea ramane totusi: are Adevarul sanse de succes? Continue Reading »

No responses yet

Oct 23 2006

Vanghelie cumpara publicatia saptamanala Prezent

Published by under Ziare,Zvonuri incredibile

Am inaugurat odata cu acest post categoria “Zvonuri incredibile”. Pentru ca imi ajung la urechi tot felul de lucruri mai mult sau mai putin credibile, dar cu siguranta incredibile.

Asadar, se pare ca dupa plecarea lui Turturica (care este inca in caseta redactionala de pe web), dar fara nici o legatura cu ea, patronul grec de la Prezent ii vinde business-ul lui Vanghelie. Atat am auzit, atat va spun. Un singur argument pentru credibilitatea zvonului: Vanghelie, dupa ce a vazut el ce miscari de trupe fac Vantu si Patriciu, ce imperiu media a construit Voiculescu, s-a gandit ca tre’ sa intre si el in media ca sa faca fata pe scena politica sau in business-urile lui.

In rest, zvonul este incredibil.

ps. cica Turturica a avut neintelegeri cu patronul asemanatoare celor de la EVZ.

UPDATE 26-Oct, 12:35// “Incepand cu numarul din 26 octombrie, Prezent vine in fata cititorilor cu un nou proiect jurnalistic si cu o alta echipa editoriala, sub conducerea redactorului – sef Robert Lorentz.” spune comunicatul lor de presa.

3 responses so far

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >