Archive for the 'Legea-i lege!' Category

May 12 2007

Schmecher de Romania

Published by under Legea-i lege!

In ultimele zile tot mai multi oameni castiga telefoane mobile si cumparaturi de 300 EUR din partea Vodafone si Flanco. Primesti un SMS de la un numar normal de Vodafone (daca esti pe Vodafone, probabil pe Orange primesti de pe un numar Orage) prin care esti anuntat ca ai castigat numai premii unul si unul. Esti pus sa suni inapoi, apoi ti se cere sa cumperi o cartela si sa le dai codurile de pe cartela lor ca sa le valideze. In momentul ala ei iti fura creditul si te lasa cu ochii in soare. Scriu despre asta pentru ca deja 2 persoana din viata mea de zi cu zi au primit astfel de mesaje. N-au cazut in plasa, dar fenomenul ia amploare. Vodafone-ul stie deja, Flanco stie deja, semn ca multi au sunat sa anunte, sa verifice acest lucru. Baietii sunt greu de prins pentru ca folosesc cartele. Daca patiti asta anuntati Vodafone-ul, macar sa le inchida cartela respectiva.

3 responses so far

Mar 09 2007

SRR la dispozitia DNA, iar DNA nu-i!

Published by under Legea-i lege!

Maria Toghina, Presedinte Director General al SRR, cere din nou DNA-ului clarificarea aspectelor privind unele proceduri de achizitie desfasurate de fosta admistratie a radioului public pe ideea ca “lămurirea suspiciunilor legate de trecut constituie baza unei construcţii solide pentru viitor”.

Nu stiu foarte multe detalii despre acesta problema, dar deduc din scrisoarea respectiva faptul ca SRR vrea dreptate fata de el insusi, iar DNA-ul intarzie sa i-o faca. Pare tipic romanesc statul asta pe bara in care toata lumea striga hotul, dar nimeni nu-l prinde. Fabulous spirit include probabil o doza mare de voyorism. Din nou am ratat la capitolul finalizare. Pai daca e clar ca omul a furat, de ce sa-i mai taiem mana? Important e ca nu mai poate sa fure de la noi. Cam asta ar fi logica DNA. Cam trist pentru acest sfarsit de saptamana. Are cineva mai multe detalii despre aceast triunghi: fosta conducere SRR, noua conducere SRR si DNA?

No responses yet

Oct 20 2006

A fost momentul sa alegi: consultanta sau microintreprindere?

Published by under Legea-i lege!

Se pare ca noul cod fiscal prevede ca microintreprinderile ce au mai mult de 51% din venituri in baza unor contracte de consultanta sa isi piarda dreptul pentru acest gen de facilitate. A fost momentul sa alegi, pentru ca aceasta prevedere se aplica si pentru anul 2006.

Eu deja m-am resemnat in ceea ce priveste legislatia din Romania. Un prieten imi spunea ca el are contract de consultanta cu ai lui clienti si ca nu e nici o problema sa le inlocuiasca, caci pe facturi scrie doar “prestari servicii conform contract”. Asadar, iata si rezolvarea. Totusi, nu este prima oara cand se intampla asta vizavi de microintreprinderi. Au mai fost majorari de impozite pe dividende aplicate pe venituri din anii in curs sau precedenti.

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >