Archive for the 'Tendinte' Category

Feb 05 2010

iPad

Published by under Tendinte

YouTube Preview Image

One response so far

Jan 27 2010

CES 2010: Ultrathin Que ProReader eBook

Published by under Tendinte

YouTube Preview Image

No responses yet

Jan 26 2010

CES 2010: Mood video by Sanoma Digital

Published by under Tendinte

YouTube Preview Image

No responses yet

Jan 09 2010

Skiff Reader, viitorul pentru ziare, carti, reviste si bloguri

Published by under Online,Reviste,Tendinte,Ziare

Companiile Sprint si Skiff (o companie Hearst) vor lansa Skiff Reader:

blogSpan

custom1

sk2

Ce poate face Skiff Reader:

- permite o intoarcere rapida a paginilor. probabil cel mai rapid reader existent

- este wireless

- va oferi accesul printr-un singur click la un magazin virtual de ziare, carti si reviste, magazin ce va fi functional si pentru alti producatori de e-reader.

- din pacate este deocamdata alb-negru, insa se lucreaza intens la dezvoltarea verisunii color care este previzionata pentru urmatorul an.

- este touch screen, este flexibil, este cel mai subtire si permite o rezolutie de 1.200 x 1.600 pixeli.

- diagonala ecranului este de 29 cm.

No responses yet

Sep 01 2009

Flash mob, Bucuresti, Michael Jackson

Published by under Tendinte

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

No responses yet

Oct 20 2007

Creste TV-ul?

Published by under Tendinte

Conform Media Fact Book 2007 veniturile brute din publicitate pentru TV s-au situat in 2006 la nivelul de 89% din total. Comparativ cu 2005, cresterea a fost de 39%. Cei de la IM estimeaza pentru 2007 o crestere chiar mai mare, de 45%. Asta pe fondul cresterii tarifelor, dar si a aglomeratiei.

Pe de alta parte, marile statii se confrunta in aceasta perioada cu o scadere a audientelor, zice Romania Libera. Conform articolului, statiile pun asta pe seama fragmentarii pietei, a aparitiei tot mai multor televiziuni de nisa cu diverse specializari. Pro TV a scazut cu 18%, in timp ce Acasa TV cu 30% (ian-oct 2006 vs. ian-oct 2007) conform Mariei Apostol. Antena 1 a depus plangere la Parchet impotriva firmei ce masoara audientele TV. TVR-ul admite si el o scadere.

Florin Dumitrescu de la Adviser spune: “Ani de zile in Romania consumul de televiziune a fost exagerat de mare, in comparatie cu cel de presa scrisa sau Internet [...] Ne indreptam spre normalitate si din acest punct de vedere. Intr-adevar, cresterea nivelului de trai are drept urmare scaderea timpului petrecut in fata micului ecran”.

Daca audientele scad, veniturile din publicitate ar putea scadea si ele. Chiar daca scaderea este cauzata de fragmentare, iar consumul total de TV nu va scadea, reorientarea publicului catre posturi de nisa ar atrage de la sine venituri mai mici pentru piata totala, preturile acestor statii fiind mult mai mic. Ramane de vazut daca se intampla asa si daca da, unde vor fi redirectionati banii respectivi.

No responses yet

Dec 12 2006

CPP-ul TV da de mancare presei scrise

Published by under Tendinte

Pro TV a anuntat deja majorari ale Costului Pe Punctul de audienta cuprinse intre 45% si 75%. Imi permit sa spun ca la o asemenea majorare se prefigureaza o noua tendinta pentru 2007. Cea de-a 11 dupa cele 10 ale lui Tolo.

11. Cresc investitiile in print. Dupa scumpirea destul de drastica a punctului de audienta pe TV, advertiserii se vor gandi mai mult si mai bine la cum sa-si atinga eficient target-ul. In aceste conditii, pe langa faptul ca orice campanie TV se sustine foarte bine cu print, se va constata si faptul ca CPP-ul de presa este aproape la fel de mic ca si cel de TV pentru din ce in ce mai multe titluri. Asta va duce la dezvoltarea presei scrise intr-un final.

One response so far

Oct 31 2006

Cea mai mare scadere a vanzarilor de ziare din SUA in ultimii 15 ani: 2,8%

Published by under Tendinte,Ziare

NYT anunta astazi ultimele date publicate de BRAT-ul lor. Cele mai importante 25 de ziare au inregistrat scaderi in ultimele 6 luni (Q2 si Q3 2006) comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005. Per total, scaderea se situeaza in jurul valorii de 2,8%, cea mai mare din ultimii 15 ani. Continue Reading »

One response so far

Oct 29 2006

America urmeaza Europa la masini

Published by under Tendinte

Conform NYT, desi americanii s-ar fi vazut coborand din SUV-uri in urmatorii ani, se pare ca masinile mici au “mancat” din vanzarile acestora. De la o cota de piata de 18 procente in 2002, anul acesta SUV-urile asteapta o cota de piata de 14 procente. Un motiv important ar fi faptul ca in ultimele 13 luni pretul carburantului s-a dublat, ajungand la 3 USD pe galon (3,8 litri). Continue Reading »

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >