Archive for the 'Sales' Category

Oct 20 2007

Creste investitia in reviste. In USA.

Published by under Sales

Conform datelor TNS Media Intelligence citate de mediabuyerplanner.com in US revistele sunt in crestere ca si cota de piata din totalul cheltuielilor de publicitate. De la 16,7% in H1 2006 la 17,7% in H1 2007.

Nina Link, CEO si Presedinte al Magazine Publishers of America declara ca “aceste cifre demonstreaza vitalitatea revistelor ca si mediu pentru advertiseri”. Tot ea mai spune ca aceasta crestere se intampla cu un numar de pagini de publicitate relativ constant, dar pe fondul unei scaderi a pietei totale de advertising. Din cifrele de mai jos se observa aceasta crestere, dar si scaderea TV-ului, a ziarelor (in cea mai mare masura) si a radioului.

 media-share-us-h1_07.jpg

No responses yet

Feb 25 2007

Revistele si tv-ul functioneaza diferit

Published by under Sales

Ati putea spune: logic, nu? Diferenta dintre a urmari un film la tv si a citi o revista se aplica si cand vine vorba de publicitate. Cu toate astea, inca mai sunt publicitari care spun ca tv-ul este cel mai ieftin cand vine vorba de cost/nr. de oameni atinsi si d’aia investesc in tv. Chiar daca tv-ul s-a scumpit cel mai mult in acest an tot nu se justifica calculul de cost/mia de telespectatori vs. cititori. De ce? Pentru ca mediile fiind diferite este normal ca si pretul sa difere. Mergand pe firul apei am gasiti aici mai multe lucruri legate de subiect pe care vi le traduc in continuare:

“Publicitatea in reviste si publicitatea tv functioneaza in moduri diferite si pentru a evalua eficienta lor aceste diferente trebuie luate in considerare. Solutiile dezvoltate pentru televiziunea nu sunt neaparat potrivite pentru reviste.

Urmarirea reclamelor tv tinde sa fie pasiva, pe cand vizualizarea in reviste este mai activa. Procesul de “scanare” a paginilor inseamna luare constanta de decizii cu destul de multa atentie, atentie care este mentinuta pe parcursul citirii editiei. In mod normal, toate sau aproape toate paginile revistei sunt deschise. Citirea unei reviste necesita o implicare mentala mai mare decat in cazul uitatului la tv.

Mai mult, vizualizarea unei reclame intr-o revista este sub controlul cititorului, pe cand urmarirea unei reclame tv nu.

Publicitatea de pe tv si din reviste este stocata in memorie in moduri diferite. O reclama TV tinde sa fie retinuta ca o poveste. In cazul unei reclame dintr-o revista o proportie mai mare de informatii sunt stocate, precum informatiile legate de produs mai degraba decat despre reclama in sine.

In consecinta, ca un criteriu de eficienta a reclamelor din reviste, masurarea gradului de absorbtie a mesajului produsului este mult mai relevant decat awareness-ul reclamei respective.

Spre deosebire de televiziune, revistele ofera expunere multipla la fiecare reclama.  Un cititor obisnuit se uita in medie la o pagine de mai mult de 2 ori.”

4 responses so far

Feb 10 2007

Reclama in reviste este mai eficienta decat cea pe TV sau online

Published by under Sales

Cel putin asa zice studiul unei companii de research din USA, Marketing Evolution. Concluzia studiului este desigur faptul ca aceste canale media (Reviste, TV, Online) functioneaza pe principiul sistemului de sunet surround. Fiecare canal are un rol de jucat si fiecare isi atinge scopul daca comunicarea este coordonata bine intre medii. Analogia le apartine.

In articolul sau din FIPP Magazine World, Guy Consterdine mai zice ca la o analiza mai profunda, revistele tind sa aiba un impact individual mai puternic decat televiziunea si online-ul atunci cand vine vorba de brand awarness, brand familiarity sau intentia de cumparare. Din studiu a reiesit ca revistele maresc intentia de cumparare cu 80% pe cand televiziunile cu 57%, iar onlinelul doar cu 26%. Puterea revistelor vine din faptul ca targetarea se poate face mai bine si din angajamentul ce poate fi creat mai bine de catre reviste.

Rezultatele sunt similare cu cele obtinute de un studiu in 2004, studiu facut de o alta companie. Voi ce ziceti?

No responses yet

Dec 30 2006

Cine a castigat licitatia SRR?

Published by under Sales

In prag de anul nou ma framanta o intrabare: Cine a castigat licitatia pentru 50% din spatiul publicitar al RRA? Laurentiu Ionete (Clir Media) zicea cu ceva vreme in urma ca are cea mai buna oferta depusa. Cum s-a sfarsit? Stie cineva?

One response so far

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >