Archive for the 'Research' Category

Dec 13 2009

Or avea multe hibe, dar un lucru e cert: revistele sunt eficiente!

Published by under Research,Reviste

Cand spun hibe ma refer la faptul ca toata lumea zice ca  TV-ul e cel mai eficient. Si nu-i contrazic, caci toata lumea isi doreste reach cat mai mare si atunci da, TV-ul face asta cel mai bine.

Dar daca vrei ca langa reach sa mai pui ceva sau pur si simplu nu reach-ul este prioritatea ta numarul 1, atunci ce faci? Cu aceasta intrebare vreau sa zic ca poate ar trebui sa nu punem cele doua medii in competitie, ci sa ne gandim la ele ca la o mitraliera cu foc automat (TV-ul) si o pusca cu luneta (revistele). Ambele sunt utile, nu?

Si acum ca am spus toate astea, va las sa savurati studiul care arata cum revistele sunt cele mai eficiente in a influenta decizia de cumparare (deci nu reach). Este un studiu facut pe piata americana la cererea MPA (Magazine Publishers of America). Iar aici gasiti o analiza pe scurt a studiului.

Da, e piata americana, stiu, dar cred ca ideea sta in picioare. Intradevar, sunt diferente la noi in ceea ce priveste consumul de advertising comparat cu ei si probabil ca diferentele tin de specificul piete. Coincidenta sau nu, consumul de advertising in reviste pe piata americana este egal cu cel de pe piata romaneasca: 4%. (vezi chart cu consumul de publicitatate in functie de media in USA)

No responses yet

Mar 28 2008

Oferta lunii aprilie

Published by under Research

Pe parcursul lunii aprilie va fac urmatoarea oferta:

Completeaza chestionarul SimpleBlog.ro si poti castiga un abonament pe 1 an la una din revistele Sanoma Hearst Romania: Beau Monde, Bucataria de azi, Casa si gradina, Cosmopolitan, Esquire, FEMEIA., femeia de azi, FHM, Harpers’s Bazaar, Mami, mamica de azi, National Geographic, Story, Sanatatea de azi.

No responses yet

Jan 25 2008

Importanta sinergiei media

Published by under Research

Dynamic Logic’s 32 este un studiu realizat prin agregarea altor 32 de studii. Acesta isi propune sa arate importanta sinergiei media pentru obtinerea rezultatelor in campanii. De la brand awareness pana la intentia de cumparare. Doua dintre concluzii sunt ca:

• Trei canale media sunt mai bune decat doua, iar doua mai bune decat unul.

• Combinatia dintre TV si Reviste este mult mai puternica (in comparatie cu “doar TV”) decat combinatia TV si Online.

EFECTELE CUMULATE ALE DIFERITELOR COMBINATII MEDIA

sinergie_media.jpg

Nota: Rezultatele reflecta impactul diferitelor combinatii media exprimate ca index fata de rezultatele obtinute de TV. 

Sursa: Dynamic Logic/Millward Brown CrossMedia Research, 2004 – 2007

No responses yet

Jan 21 2007

Pepsi & Reebok vs. Coca-Cola & Nike

Published by under Research

Ultimul studiu american legat de satisfactia consumatorilor (American Customer Satisfaction Index) arata rasturnari de clasament si consolidari in domeniul bauturilor racoritoare si a incaltamintei sport. Studiul este realizat de Universitatea Michigan si se refera la trimestru III 2006.

Astfel, via Mercury News, aflam ca Pepsi a crescut cu 5% fata de anul trecut in timp ce Coca-Cola a scazut cu 2%. Indexul de satisfactie al consumatorilor este acum 86 puncte din 100 pentru Pepsi si 82 de puncte pentru Coca-Cola. Rezultatul Coca-Cola este cel mai mic din ultimii 5 ani.

Rebok se departeaza de Nike cu 78 de puncte vs. 72. Maririle de pret au afectat ambii producatori, zice articolul.

Alti lideri de cateogrie sunt: Google pentru motoare de cautare, eBay pentru licitatii pe internet si Southwest pentru linii aeriene.

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >