Archive for the 'Stiri' Category

Feb 02 2009

Unii sunt mai crizati decat criza

Published by under Stiri

Sau cel putin asa inteleg din afirmatiile lui Regis Mougel, GM pentru Auchan Romania: “Nu am simtit nici unul dintre efectele crizei. De fapt, cred ca in Romania este vorba mai mult de o criza psihologica care afecteaza increderea consumatorilor. De aceea multe companii iau masuri preventive desi nu au nici o problema deocamdata.”

Stiu, poate nu au ei probleme, altii cu siguranta au, veti spune. Si este adevarat, presa cu siguranta traieste o perioada nesigura. Culmea, exact din pricina masurilor preventive, cea mai des intalnita fiind probabil temperarea cheltuielilor de marketing. Si ar mai fi un fenomen, cel al specularii momentului. Da, exista companii, care desi nu au nici o problema,  speculeaza criza pentru a obtine dealuri mai bune de la furnizori/parteneri.

Si ca sa inchei intr-o nota pozitiva: Domo asteapta crestere de 10% in 2009, crestere ce ar trebui sa vina din deschiderea de noi magazine. In 2008 compania a raportat o crestere ceva mai mica decat cea prognozata de 5%.

No responses yet

Jan 26 2007

Ce am citit interesant azi

Published by under Stiri

De obicei nu prea fac astfel de recomandari, dar intrucat subiectele sunt hot iar eu n-am timp sa sap pentru a mai adauga, o sa le dau exact cum le-am citit. Chiar si in ordinea in care le-am citit. Adica invers.

Interviul luat de Comanescu lui Cristi Sima zice: cum se joca la bursa (simplificat la maxim, la modul bun), cu ce bani s-a lansat Gandul, care-i legatura dintre Vantu, CTP si Dinescu si care-i faza cu Vantu din punctul de vedere al intervievatului: partea I si partea II. Update: partea III (ultima).

Realitatea-Catavencu lanseaza cotidian de business, zice Tolo.

Tot Tolo zice ca a inceput razboiul Adevarul-Ringier. Asta inseamna de fapt Corneteanu sustinut de Patriciu contra Ringier. Interesant este un comentariu la acest post, comentariu care lasa sa se inteleaga ca Ringier verifica daca nu cumva Adevarul ar fi trimis oferte de abonare catre baza de abonati a Ringier. Probabil ca razboiul inceput va ajunge in instanta daca nu cumva este deja acolo, iar Ringier nu face decat sa stranga probe.

Radu Ionescu zice ca Zapp are internet mobil si nelimitat cu doar 14$ pe luna. Oferta este supusa unor “scheme” si conditii. :) …si nu e comunicata de catre Zapp, asa ca toata lumea o sa vorbeasca despre ea, inclusiv eu. :) O fi si asta o strategie.

Comanescu face teasing cu noi. Adica ne zice ca o redactie se pregateste sa se mute intr-o televiziune insetata de sange proaspta. Asta-i provocare. Oare nu mai stie nimeni in Romania ce stie Comanescu? Hmmm… ma oftic. :)

Stirea lunii ianuarie: Ringier isi vede visul implinit. E actionar intr-o televiziune, Dogan. Am citit despre ea la Tolo, Iulian, Orlando, Bradutz. Dar si in EVZ, asa mai corporate.

Tolo zice ca Playboy si Maxim ar putea iesi de sub umbrela Publimedia. Comanescu mai adauga ceva date, inclusiv de vanzari.

Comanescu revine asupra razboiului Gazeta-ProSport. Cum ar fi ca de fapt intelegerea Ringier-Voiculescu sa fie asa: Voiculescu cumpara ProSport astfel incat Ringier sa poata sa doarma linistit, iar Voiculescu sa faca monopol. Eventual sa lanseze sau sa cumpere un canal TV de sport si sa faca monopol pe domeniu. Convergenta, nu alta. !?! Toate pe mana lui Tolo. Cred ca i-ar placea.

Manafu aduce mai aproape de noi reclamele din Times Square.

No responses yet

Oct 27 2006

Revista “FEMEIA.” e la chioscuri

Published by under Reviste,Stiri

Istvan Lörincz, redactor-sef FEMEIA., declara: “A fost pentru noi toti (poate ca trebuia sa scriu „pentru noi toate”, avand in vedere ca este o redactie in care femeile au o majoritate covarsitoare) o proba de foc. A trebuit sa dam jos tot praful care s-a adunat peste acest titlu si sa scoatem la lumina o imagine matura si frumoasa.”

Mai multe decat comunicatul de presa a scris Dl. Iulian Toma pe AdPlayers.ro

Continue Reading »

18 responses so far

Oct 27 2006

Se lanseaza portalul femeia.ro

Published by under Online,Stiri

Colega mea, Adina Vasilescu, ne anunta in subsolul unui post despre mami.ro, ca portalul femeia.ro se pregateste de lansare. Eu m-am inscris deja sa primesc alerta. :)

UPDATE 14:30 // Adina ofera 100 euro pentru cel care va propune un slogan mai potrivit decat cel actual: “pur si simplu diferita”. Ultima zi de propuneri este luni, 30 noiembrie.

2 responses so far

Oct 05 2006

Apropo, s-a inchis Apropo

Published by under Reviste,Stiri

Pe blogul lui Tolo se “stiruieste” despre inchiderea revistei Apropo. Zice Tolo ca asta ar fi prima masura luata dupa plecarea lui Dragos Stanca. Cred ca momentul doar a coincis cumva, revista Apropo avand cifre mici de vanzari de mai multa vreme.

Revista a fost initial lansata ca un ghid TV, Apropo TV. Aparitie saptamanala, 100 de pagini. Desi a beneficiat de o campanie in urma careia s-au inregistrat GRP-urile regulamentare, revista nu a reusit sa se impuna pe o piata dificila, cum este cea a ghidurilor TV. Asa s-a nascut Apropo – revista de mondenitati, reusita dupa gustul meu, chiar au avut ceva idei de-a lungul timpului. Ma rog, de-a “scurtul” timpului mai degraba, caci, iata nu a trecut mult si, in cele din urma, s-a renuntat la ea.

Am trecut printr-o inchidere de revista si stiu exact cum e. Nu “placut” este cuvantul care sa defineasca aceasta experienta. Dar, dincolo de sentimentalisme ramane business-ul. Si business-ul Apropo nu a mers. Am inteles ca oamenii vor fi realocati pe alte proiecte, asa ca problema de resurse umane pare sa fie rezolvata. Cel putin deocamdata.

 

3 responses so far

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >