Archive for the 'Reviste' Category

Apr 06 2010

Aplicatia AutoWeek, titlul auto al Sanoma Olanda, pentru iPad

Published by under Reviste

YouTube Preview Image

No responses yet

Mar 19 2010

The future of publishing

Published by under Reviste

YouTube Preview Image

No responses yet

Mar 06 2010

De ce merg abonamentele in Franta, de exemplu?

Published by under Reviste,Ziare

Compania de posta franceza La Post va dubla despagubirile platite publisherilor pentru livrarile care nu intrunesc conditiile de calitate. In principiu e vorba despre livrarea la timp. Obiectivele stabilite pentru 2009-2015 spun ca 97% dintre ziarele distribuite trebuie sa fie livrate in ziua publicarii. In 2009, rata de livrare la timp a ziarelor a fost de 96,5%. Subliniez la timp caci probabil rata de livrare (nu neaparat in ziua publicarii) este undeva pe la 99,9%. Nu este numai o chestiune de rapiditate, ci si una de atitudine si respect reciproc. Cum ar fi ca cineva de la noi sa ceara Postei despagubiri (duble) pentru ca nu livreaza abonamentele? Cred ca ne-am imbogatii.

No responses yet

Mar 04 2010

Magazines, The Power of Print

Published by under Reviste

YouTube Preview Image

No responses yet

Jan 09 2010

Skiff Reader, viitorul pentru ziare, carti, reviste si bloguri

Published by under Online,Reviste,Tendinte,Ziare

Companiile Sprint si Skiff (o companie Hearst) vor lansa Skiff Reader:

blogSpan

custom1

sk2

Ce poate face Skiff Reader:

- permite o intoarcere rapida a paginilor. probabil cel mai rapid reader existent

- este wireless

- va oferi accesul printr-un singur click la un magazin virtual de ziare, carti si reviste, magazin ce va fi functional si pentru alti producatori de e-reader.

- din pacate este deocamdata alb-negru, insa se lucreaza intens la dezvoltarea verisunii color care este previzionata pentru urmatorul an.

- este touch screen, este flexibil, este cel mai subtire si permite o rezolutie de 1.200 x 1.600 pixeli.

- diagonala ecranului este de 29 cm.

No responses yet

Dec 21 2009

Reviste digitale, varianta Bonnier

Published by under Reviste

Mai multe detalii gasiti aici, pe siteul Bonnier.

Mag+ from Bonnier on Vimeo.

One response so far

Dec 13 2009

Or avea multe hibe, dar un lucru e cert: revistele sunt eficiente!

Published by under Research,Reviste

Cand spun hibe ma refer la faptul ca toata lumea zice ca  TV-ul e cel mai eficient. Si nu-i contrazic, caci toata lumea isi doreste reach cat mai mare si atunci da, TV-ul face asta cel mai bine.

Dar daca vrei ca langa reach sa mai pui ceva sau pur si simplu nu reach-ul este prioritatea ta numarul 1, atunci ce faci? Cu aceasta intrebare vreau sa zic ca poate ar trebui sa nu punem cele doua medii in competitie, ci sa ne gandim la ele ca la o mitraliera cu foc automat (TV-ul) si o pusca cu luneta (revistele). Ambele sunt utile, nu?

Si acum ca am spus toate astea, va las sa savurati studiul care arata cum revistele sunt cele mai eficiente in a influenta decizia de cumparare (deci nu reach). Este un studiu facut pe piata americana la cererea MPA (Magazine Publishers of America). Iar aici gasiti o analiza pe scurt a studiului.

Da, e piata americana, stiu, dar cred ca ideea sta in picioare. Intradevar, sunt diferente la noi in ceea ce priveste consumul de advertising comparat cu ei si probabil ca diferentele tin de specificul piete. Coincidenta sau nu, consumul de advertising in reviste pe piata americana este egal cu cel de pe piata romaneasca: 4%. (vezi chart cu consumul de publicitatate in functie de media in USA)

No responses yet

Dec 11 2009

Franta: Bataie pe piata revistelor saptamanle pentru femei

Published by under Reviste

Lansarea revistei Grazia (saptamanal pentru femei) de catre Mondadori Group pe 29 August 2009 a intetit lupta pe piata de saptamanale pentru femei din Franta. Grazia a vandut in medie 217,400 exemplare pentru primele 4 aparitii la pretul de 1 EUR/copie. 

Lagardère a reactionat si a micsorat pretul revistei saptamanale ELLE de la 2.30 EUR la 2.00 EUR pe 14 August beneficiind de o crestere de 16% a readership-ului precum si o crestere a vanzarilor comparativ cu anul trecut. Gala a raportat de asemenea o crestere de 4% a readership-ului in februarie 2009.

Veniturile din publicitate pe aceast segment au scazut cu doar 11%  in prima jumatate a anului in comparatie cu 15% pentru celelalte reviste.

No responses yet

Dec 05 2009

Sports Illustrated, versiunea digitala!

Published by under Online,Reviste

YouTube Preview Image

No responses yet

Dec 04 2009

Franta: Bauer lanseaza bilunarul pentru femei C’est dit!

Published by under Reviste

Revista va avea un pret de coperta de 1,50 EUR si tiraj de 250.000 exemplare. Pilonii revistei sunt: sanatate, moda si frumusete bine asezonate cu povesti adevarate in partea de feature-uri, parte care va ocupa o treime din totalul revistei.

No responses yet

Dec 04 2009

Livescribe vrea sa conecteze hartia cu lumea digitala

Published by under Online,Reviste

Smart Pen-ul de la Livescribe exista de ceva vreme, insa aplicatiile la care lucreaza acum compania sunt cel putin surprinzatoare. Si s-ar putea sa fie doar inceputul. Daca Esquire tocmai ne-a aratat un fel de a conecta hartia cu computerul prin augmented reality, iata ca Livescribe vine cu un altul.

Sunt oare acestea solutii de tranzitie sau printul se va imprietenii atat de tare cu digitalul incat nu se vor mai despartii niciodata?

No responses yet

Nov 27 2009

US: iTunes al revistelor

Published by under Online,Reviste

New York Times zice că un consorţiu format din publisheri de reviste ca Time Inc., Conde Nast, Hearst şi Meredith plănuiesc să construiască un stand online de reviste accesibile în diverse formate digitale caracterizat de unii ca un fel de “iTunes al revistelor”. Colaborarea nu a luat încă o formă legala, dar cele patru companii intenţionează sa colaboreze în cadrul consorţiului cu drepturi egale.

No responses yet

Nov 27 2009

Rusia: G + J vinde operaţiunile către Axel Springer

Published by under Reviste

Citesc in Die Welt că grupul german Gruner + Jahr (g + j), o filială a Bertelsmann, a decis să se retragă de pe piaţa din Rusia deoarece acesta nu poate ajunge la o poziţie remarcabilă acolo fără achiziţii costisitoare. Cele patru titluri de reviste, inclusiv Geo şi Gala Biographia, precum şi mai multe operaţiuni online, vor fi vândute catre grupul media german Axel Springer pentru o suma care nu va fi divulgate.

Sa înceapă consolidarea! :)

No responses yet

Nov 27 2009

US: Playboy externalizează publicarea revistei către American Media Inc.

Published by under Reviste

Playboy Enterprise şi-a anunţat planurile de a externaliza activitatea legata de publicarea revistei, cu excepţia operaţiunilor editoriale. Masura are ca scop reducerea cheltuielile şi stimularea performanţelor în cadrul titlului. Playboy CEO Flandra Scott este de părere că acest parteneriat pe cinci ani va permite revistei sa redevină profitabilă pâmnă la sfârşitul lui 2011. Cei mai mulţi dintre cei 30 de angajati full-time ai Playboy vor fi disponibilizaţi ca urmare a tranzacţiei. Detaliile financiare ale contractului nu au fost dezvăluite. sursa

No responses yet

Sep 10 2009

Esquire / Johnny Raducanu / Septembrie 2009

Published by under Reviste

Esquire Johnny sep 2009

No responses yet

Next »

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >