Archive for August, 2006

Aug 31 2006

Poti sa scapi curat lucrand pentru Vantu?

Published by under InExplicatie

Ma tot intreb daca se poate sa ramai fara nici o pata pe propria imagine cand lucrezi pentru mai stiu eu ce om controversat. Om care poarta in spate tone de hartie pe tema moralitatii de a face business (ca sa fiu bland). Sau pana la ce nivel ierarhic poti face asta? Te mai poate privi lumea ca un profesionist? Se va uita la rezultate sau la stampila din frunte?

Ma intreb!

9 responses so far

Aug 31 2006

Mica publicitate

Published by under Management

Nu v-ati saturat de Romania Libera si de monopolul ei in domeniul micii publicitati? Nu e nimeni in tara asta ca sa se bata pe acest segment cu Romania Libera? De putut se poate, zic eu. Trebuie poate doar un model de business pe termen mai lung. Desi suna bizar sa investesti in mica, poate ca doar asta trebuie facut si nimeni n-o face. Dincolo de RL, exista povesti de succes despre ziare locale bazate pe mica publicitate.

Hai, curaj! Si daca va ajuta, iata si cateva idei: http://www.inma.org/bookstore/2006-classified.cfm

13 responses so far

Aug 31 2006

Cat faci pana la Constanta?

Published by under D'ale mele

Am fost ieri si am facut asa:

a) dimineata: 1,5 ore din Drumul Taberei si pana la autostrada A2 si apoi inca 2 ore si jumatate pana la intrare in Constanta.

b) seara: cam 2 ore de la iesirea din Constanta si pana la capatul autostrazii A2. Evident, alte 2 ore de la intrarea in Bucuresti si pana in Drumul Taberei. Incredibl, nu?

 Am auzit ca se face o noua sosea de centura. Sper sa nu o mai faca sosea, ci autostrada de centura ca in toate marile orase.

No responses yet

Aug 31 2006

Am luat amenda in Ungaria si sunt executat silit in Romania

Published by under D'ale mele

In Ungaria, doar o amenda de parcare. Si intr-un stil pur caracteristic, de care nu sunt mandru, nu am platit-o. Dar n-am facut asta in semn de protest fata de sanctiune, ci pentru ca n-am inteles nimic de pe acea amenda de parcare pe care am gasit-o in parbriz. Numai ungureste si nimic mai mult. Am inteles doar cifrele la momentul respectiv (20 USD). Abia in Romania mi s-a spus si partial m-am prins si eu ca putea fi platita la orice oficiu postal. Aveam pana si ordin pe plata precompletat. In final, am aflat ca o pot plati prin banca din Romania. Costul? 45 EUR, adica mai mult decat amenda. :)) fuuny. Alta modalitate ar fi sa o dau cuiva care se duce pe acolo caci foarte probabil ca masinea mea sa aiba interdictie in Ungaria din aceasta cauza. Oara cand vom intra in Marea Uniune se vor mai schimba lucrurile in zona asta. Cum ar fi sa poti plati la Politia Romana o amenda luata in Ungaria? Mi-ar placea.

Si acum, prin comparatie, iata cum stau cu amenzile din Romania. Le-am adunat pe parcursul a 2 ani. Adica nu le-am platit de s-au strans vreo 5 milioane. Motivul de neplata e doar un semn de protest cu acoperire in lege. Adica de ce sa le platesti atunci daca poti sa o faci peste 2 ani fara sa platesti un sfant in plus? Ca doar nu m-a apucat brusc dragostea de platit bani la stat. Platesc pe alte parti suficient cat sa injur cand ma duc intr-un spital sau cand ma gandesc la pensie. La unguri, de exemplu, cica se dau ore de munca in folosul comunitatii sau chiar zile de inchisoare (doar din auzite). Si cred ca nu dupa 2 ani. Dar traiesc cu iluzia ca atunci cand racesti la unguri are cine sa-ti dea o reteta. Pana la reteta eu ma duc sa platesc amenzile. Executare silita de la circa financiara ma astepta in caz contrar. Cred ca as mai putea forta nota, dar deja complic lucrurile. In plus, ma bucur de faptul ca pot plati aceste amenzi la posta (numai oficiile cu sistem electronic de plata, cica) si nu mai trebuie sa trimit confirmari de plata pe la mai stiu eu ce sediu de politie. Sa vada si garcea c-am platit caci e complicat sa-si verifice contul.

55 responses so far

Aug 25 2006

Cand anunti ca x pleaca sau ca x vine?

Published by under Management

S-a tot bloguit in ultima vreme despre plecarea lui Mihnea Vasiliu din Media Pro si de venirea unui director executiv nou la Ringier pentru Evenimentul zilei si Capital. Ciudat este ca majoritatea, inclusiv cei implicati (angajatii), afla despre aceste lucruri din cu totul si cu totul alta parte decat sursa oficiala. Pentru ca sursa oficiala intotdeauna vrea sa tina secret o decizie a angajatorului sau a angajatului pana in ultimul moment. Ba chiar pana cand decizia devine efectiva. De ce in ultimul timp se produc asa lucrurile? Spun in ultimul timp pentru ca totusi in general se anunta oficial catre “mase” o anumita decizie, inainte ca ea sa fie cunoscuta pe la colturi. Sau ar trebui sa spun pe la bloguri? Nu vreau sa spun cu asta ca Mr. Blog este cauza. In nici un caz. Ma gandeam doar ca o parte a raspunsului ar putea veni din ceea ce s-a petrecut in ultimii ani in presa. Jocuri de culise cu plecari in bloc de la un trust la altul sau de la un trust la unul nou infiintat sau plecari in masa doar pentru ca nu ne place de Y director, de Z patron sau mai stiu eu ce alte lispuri de afinitati imbracate foarte pompos in independenta editoriala de la cenzura si pana la concept de produs. Asadar, mai poate fi o surpriza anuntarea unei decizii daca acest lucru se intampla mult prea tarziu? Si daca da, cui foloseste?

No responses yet

Aug 25 2006

Intro

Published by under D'ale mele

In sfarsit. Mi-a luat ceva pana cand sa ma hotarasc sa-mi fac acest blog. Sper sa fiu inspirat, ceea ce va doresc si voua.

2 responses so far

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >