Archive for February, 2007

Feb 27 2007

Cum se instaleaza Windows Vista

Published by under Timp liber

YouTube Preview Image

13 responses so far

Feb 25 2007

Revistele si tv-ul functioneaza diferit

Published by under Sales

Ati putea spune: logic, nu? Diferenta dintre a urmari un film la tv si a citi o revista se aplica si cand vine vorba de publicitate. Cu toate astea, inca mai sunt publicitari care spun ca tv-ul este cel mai ieftin cand vine vorba de cost/nr. de oameni atinsi si d’aia investesc in tv. Chiar daca tv-ul s-a scumpit cel mai mult in acest an tot nu se justifica calculul de cost/mia de telespectatori vs. cititori. De ce? Pentru ca mediile fiind diferite este normal ca si pretul sa difere. Mergand pe firul apei am gasiti aici mai multe lucruri legate de subiect pe care vi le traduc in continuare:

“Publicitatea in reviste si publicitatea tv functioneaza in moduri diferite si pentru a evalua eficienta lor aceste diferente trebuie luate in considerare. Solutiile dezvoltate pentru televiziunea nu sunt neaparat potrivite pentru reviste.

Urmarirea reclamelor tv tinde sa fie pasiva, pe cand vizualizarea in reviste este mai activa. Procesul de “scanare” a paginilor inseamna luare constanta de decizii cu destul de multa atentie, atentie care este mentinuta pe parcursul citirii editiei. In mod normal, toate sau aproape toate paginile revistei sunt deschise. Citirea unei reviste necesita o implicare mentala mai mare decat in cazul uitatului la tv.

Mai mult, vizualizarea unei reclame intr-o revista este sub controlul cititorului, pe cand urmarirea unei reclame tv nu.

Publicitatea de pe tv si din reviste este stocata in memorie in moduri diferite. O reclama TV tinde sa fie retinuta ca o poveste. In cazul unei reclame dintr-o revista o proportie mai mare de informatii sunt stocate, precum informatiile legate de produs mai degraba decat despre reclama in sine.

In consecinta, ca un criteriu de eficienta a reclamelor din reviste, masurarea gradului de absorbtie a mesajului produsului este mult mai relevant decat awareness-ul reclamei respective.

Spre deosebire de televiziune, revistele ofera expunere multipla la fiecare reclama.  Un cititor obisnuit se uita in medie la o pagine de mai mult de 2 ori.”

4 responses so far

Feb 24 2007

De la tara

Published by under Timp liber

Saptamana trecuta am fost pe la tara. Apoi am luat masa de pranz undeva pe la Sinaia si pana seara eram acasa. Ce am vazut, vedeti si voi in continuare.

Continue Reading »

4 responses so far

Feb 20 2007

Smart forteaza

Published by under Marketing

Nu-mi place reclama asta. Mi se pare ca promoveaza un avantaj fake. Sau poate ca modul de promovare este de vina si ma face sa cred asta. Sau poate ca ar trebui sa fie o reclama haioasa, dar iar m-au pierdut. Mai bine il parcau pe un refugiu de tramvai, macar vedeam si eu un avantaj real. :)

3 responses so far

Feb 14 2007

Un spot de 1 milion EURO productie

Published by under Marketing

YouTube Preview Image

No responses yet

Feb 14 2007

Un spot de 200 EURO productie

Published by under Marketing

YouTube Preview Image

One response so far

Feb 10 2007

Reclama in reviste este mai eficienta decat cea pe TV sau online

Published by under Sales

Cel putin asa zice studiul unei companii de research din USA, Marketing Evolution. Concluzia studiului este desigur faptul ca aceste canale media (Reviste, TV, Online) functioneaza pe principiul sistemului de sunet surround. Fiecare canal are un rol de jucat si fiecare isi atinge scopul daca comunicarea este coordonata bine intre medii. Analogia le apartine.

In articolul sau din FIPP Magazine World, Guy Consterdine mai zice ca la o analiza mai profunda, revistele tind sa aiba un impact individual mai puternic decat televiziunea si online-ul atunci cand vine vorba de brand awarness, brand familiarity sau intentia de cumparare. Din studiu a reiesit ca revistele maresc intentia de cumparare cu 80% pe cand televiziunile cu 57%, iar onlinelul doar cu 26%. Puterea revistelor vine din faptul ca targetarea se poate face mai bine si din angajamentul ce poate fi creat mai bine de catre reviste.

Rezultatele sunt similare cu cele obtinute de un studiu in 2004, studiu facut de o alta companie. Voi ce ziceti?

No responses yet

Feb 10 2007

Cam cum e cu revistele la finlandezi

Published by under Reviste

Via FIPP Magazine World aflu ca la finlandezi revistele se vand in proportie de 95% prin abonamente. Se stie ca afara abonamentul face legea. Totusi, procentul e impresionant. La ce le-o mai trebui chioscuri, ma intreb. Majoritatea abonamentelor sunt facute prin tele-sales, iar TVA-ul aferent unui abonament la o revista este 0 (zero). Desi e o piata aglomerata (de exemplu, asociatia revistelor finlandeze numara 532 de titluri de reviste membre), in ultimii 2 ani, numarul lansarilor a crescut de la 10-15 titluri pe an la 30 de titluri pe an si se estimeaza ca se va ajunge la 50 de titluri noi pe an.

No responses yet

Feb 10 2007

Ce se vede pe geam

Published by under D'ale mele

E vorba de geamul noului meu birou de la Sanoma.

Un citylight al revistei Story.

Continue Reading »

No responses yet

Feb 05 2007

S-a mutat Sanoma Hearst Romania

Published by under Reviste

Noul sediu care reuneste toate revistele din fostele sedii din str. Argentina si str. Londra este: Str. Buzesti, nr. 85, et. 4, Sector 1, Bucuresti, COD 011013.

Telefon: 031/225.87.00 ; Fax: 031/225.87.15

6 responses so far

Feb 04 2007

Pagini de RSS pe simpleblog.ro

Published by under Online

Postarea nr. 100 de pe acest blog este dedicata paginilor noi cu continut generat de RSS: ADV blog EN, MEDIA blog RO, NEWS EN, NEWS RO. Care-i faza cu RSS-ul? Paginile respective nu fac decat sa aduca in prim plan ultimele 3 postari sau stiri de pe site-urile selectate. In cazul in care vreunul/vreuna va starneste interesul, nu va ramane decat sa dati click. Blogurile/site-urile le-am selectat la intamplare. Astept sugestii de la voi cu site-urile pe care ati vrea sa le includ in aceste pagini. Navigare usoara!

No responses yet

Feb 02 2007

Portret de caine

Published by under D'ale mele

No responses yet

Feb 01 2007

Seat mai tare ca ABN :)

Published by under Online

Pe cinemagia.ro observ ca reclama Seat este pusa peste cea a ABN. O fi bine?

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >