Archive for January, 2008

Jan 25 2008

Importanta sinergiei media

Published by under Research

Dynamic Logic’s 32 este un studiu realizat prin agregarea altor 32 de studii. Acesta isi propune sa arate importanta sinergiei media pentru obtinerea rezultatelor in campanii. De la brand awareness pana la intentia de cumparare. Doua dintre concluzii sunt ca:

• Trei canale media sunt mai bune decat doua, iar doua mai bune decat unul.

• Combinatia dintre TV si Reviste este mult mai puternica (in comparatie cu “doar TV”) decat combinatia TV si Online.

EFECTELE CUMULATE ALE DIFERITELOR COMBINATII MEDIA

sinergie_media.jpg

Nota: Rezultatele reflecta impactul diferitelor combinatii media exprimate ca index fata de rezultatele obtinute de TV. 

Sursa: Dynamic Logic/Millward Brown CrossMedia Research, 2004 – 2007

No responses yet

Jan 21 2008

Sa ne relaxam :)

Published by under D'ale mele

YouTube Preview Image

One response so far

Jan 19 2008

Fratia media: internet, tv, print, radio etc

Published by under D'ale mele

Inca ma surprinde faptul ca vizitez site-ul esquire.com si vad pe el reclame din Romania. Google face cartile in acest sens. Mai nou, aflu de pe Media Cafe ca se va intampla asta si pe Yahoo, gsmarena.com sau Continue Reading »

2 responses so far

Jan 17 2008

Esquire – ianuarie/februarie 2008

Published by under Reviste

copertaesquireianuarie.jpg

No responses yet

Jan 16 2008

Cristi Mihalache pleaca la Intact

Published by under Management

Ziceam aici ca nu stiu unde pleaca Cristi Mihalache (ex-Evenimentul zilei), iar daca ar fi fost sa pun pariu, as fi pariat pe Publimedia. Dar Tolo zice ca Mihalache pleaca la Intact. Deocamdata nu se stie pe ce pozitie si pentru ce proiect.

No responses yet

Jan 14 2008

De ce pleaca CTP, iar TOLO este pe val

Published by under Ziare

CTP vs. TOLO doar pentru ca amandoi au parasit doua mari ziare. Adevarul in 2005, respectiv ProSport in 2003. Unul a fondat Gandul. Celalalt a preluat Gazeta Sporturilor. Sunt multe comentarii de facut pe aceste cifre. Va las pe voi.

ziare1.jpg

5 responses so far

Jan 13 2008

Financiarul si inca un PR la Observator

Published by under TV

financiarul_logo.jpgfinanciarul_logo.jpgfinanciarul_logo.jpgLe urez celor de la Financiarul mult succes si nervi tari. Dincolo de asta, pentru mine mai inseamna inca un PR la Observator. Am mai scris si o sa mai scriu. Ca si consumator mi se pare prea mult sa vad timp de 5 minute la stiri faptul ca maine se lanseaza Financiarul, maine are Jurnalul National nu stiu ce CD, tot maine apare si Saptamana Financiara cu alt CD sau DVD, nici nu mai stiu, iar apoi, in pauza publicitara, din nou Saptamana Financiara si ura, in sfarsit o revista, Felicia. Nu s-a terminat calupul. Astept Top Gear, Good Homes, Good Food etc.

In afara suferintelor mele de consumator, pot sa spun si ca sunt invidios!

4 responses so far

Jan 11 2008

Günther Graml (ex-Ringier) este MD la Hiparion

Published by under Distributie

Günther Graml a ocupat functia de Excutive Director of Distribution in Ringier Romania, iar incepand cu 7 ianuarie este Managing Director al Hiparion Distribution, companie a diviziei de distributie a Sanoma WSOY, Rautakirja. Pozitia ramasese vacanta de la plecarea lui Andras Torok de anul trecut.

La Ringier pozitia va fi preluata de Sari Simola, iar la Hiparion ramane in continuare Priit Vakkum in pozitia de Country Manager.

Chiar daca comunicatele celor doua parti (Sanoma & Ringier) legate de colaborarea pe partea de distributie nu spun exact in ce va consta aceasta, un lucru este deja previzibil. Cel mai probabil Hiparion Distribution se va dezvolta in urmatoarea perioada din toate punctele de vedere, inclusiv pe partea de distributie de ziare, dar si a serviciilor de distributie, iar asta nu poate sa fie decat benefic pentru intreaga piata de presa scrisa.

 Au mai scris despre asta: Iann si HotNews.ro

No responses yet

Jan 08 2008

Atac violent DOVE

Published by under Marketing

Dove ataca din nou cu inca un spot genial desemnat de AdCracker ca fiind cel mai creativ pentru branding si pozitionare intr-un top 10 cele mai bune reclame din lume (2007).

YouTube Preview Image

No responses yet

Jan 07 2008

Cristi Mihalache paraseste EVZ & Capital

Published by under Management

Cristian Mihalache va parasi echipa Evenimentul zilei si Capital din pozitia de Advertising Sales Director incepand cu data de 1 februarie 2008. Deocamdata nu stiu cu cine si pe ce pozitie va continua dupa aceasta data.

Am lucrat cu Cristi foarte bine 2 ani la Evenimentul zilei si stiu ca este un tip hotarat si implicat. Cand am plecat era foarte bine ancorat in cadrul echipei cu atat mai mult cu cat primise si responsabilitatea pentru inca un titlu: Capital. Ca si  altor membri ai echipei sunt sigur ca nici lui nu i-a fost usor sa se adapteze la fiecare schimbare de management. Fie ca a fost vorba de director executiv, director general etc. Totusi, plecarea lui ma surprinde.

4 responses so far

Jan 04 2008

Intact vrea parteneri puternici

Published by under Ziare

Orlando imi atrage  atrage atentia asupra unui articol din 7 Plus despre vanzarea Gazetei Sporturilor si a Jurnalului National catre RCS MediaGroup. In articol se fac, evident, afirmatii rautacioase vizavi de evaluarea trustului in vederea cumpararii de catre reprezentantii RCS Media Group. Si tot evident, cei de la 7Plus sadesc deja samanta unui nou scandal afirmand ca in cazul achizitiei “foarte probabil se va trece la concedieri masive”.

Una peste alta, cred ca daca luam ca punct de reper ceea ce se intampla cu Antenele, respectiv preluarea unui pachet de 10% de catre RTL, Continue Reading »

One response so far

Jan 03 2008

Jack Welch tradus de finmedia

Published by under Management

Ultima aparitie semnata Jack Welch (si cu Suzy Welch) a fost deja tradusa si se gaseste la Diverta. In romana se numeste “Castigatorii” (Winning). Dincolo de traducerea titlului care mie nu-mi suna la fel de bine ca in engleza (din pacate, asa se intampla de prea multe ori cu prea multe lucruri), nu inteleg de ce au schimbat design-ul copertii. Clar era mult mai ok cel original.

welch.jpg                jackwelch.jpg  

ps 1. Interviu cu Jack Welch despre aceasta carte aici.

ps 2. Ciobby, asta ar trebui sa-ti raspunda intrebarii tale de aici. Costa vreo 50 de lei.

4 responses so far

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >