Archive for March, 2008

Mar 31 2008

Femeia.ro + Cosmopolitan.ro > Femeia.ro cu Cosmopolitan

Published by under Online

In urma cu aproape o luna, Sanoma Hearst s-a hotarat sa scoata din structura portalului femeia.ro site-ul revistei Cosmopolitan. Acesta a devenit site de sine statator. Desi exista si posibilitatea (poate doar in capul meu) ca portalul femeia.ro sa scada ca numar de vizitatori si afisari in urma acestei “rupturi”, cifrele de mai jos demonstreaza contrariul. Site-ul femeia.ro se mentine ca numar de vizitatori si afisari in timp ce Cosmopolitan.ro creste de la o saptamana la alta. Rezultatul este ca cele doua site-uri cumulate au mai mult de oferit pentru public, cat si pentru clientii de publicitate.

afisari.jpg

vizitatori.jpg

No responses yet

Mar 28 2008

Oferta lunii aprilie

Published by under Research

Pe parcursul lunii aprilie va fac urmatoarea oferta:

Completeaza chestionarul SimpleBlog.ro si poti castiga un abonament pe 1 an la una din revistele Sanoma Hearst Romania: Beau Monde, Bucataria de azi, Casa si gradina, Cosmopolitan, Esquire, FEMEIA., femeia de azi, FHM, Harpers’s Bazaar, Mami, mamica de azi, National Geographic, Story, Sanatatea de azi.

No responses yet

Mar 28 2008

Unde pot reclama OPC-ul? :)

Published by under InExplicatie

De 3 zile (miercuri, joi, vineri) incerc sa obtin o informatie de la OPC. Cum nu prea am mult timp sa sun in cursul zilei, o fac dimineata devreme. Asadar, sun la OPC intre orele 9 si 9.30. Iar OPC raspunde prin vocea robotului: “programul este de luni pana vineri intre orele 9 si 17″. Felicitari OPC! Esti penibil!

2 responses so far

Mar 22 2008

FHM: cel mai bine vandut revist pentru barbati

Published by under Reviste

Anul trecut anuntam aici faptul ca FHM este lider pe segmentul de reviste pentru barbati. Vin acum sa reinoiesc afirmatia cu cifrele pe 2007 (partial). Asa cum arata si graficul de mai jos, FHM are in continuare peste 20.000 de copii vandute in medie pe editie, iar urmatorul clasat, Playboy, aproximativ 16.500 exemplare.

fhmsirestul.jpg

Enjoy Artanu, melodia compusa special anul trecut pentru 7 ani FHM.

No responses yet

Mar 22 2008

Record la Gazeta. Gusti anunta 103.739 vandute in medie pe editie pentru feb.08

Published by under Ziare

Gazeta a mai fost aproape de a depasi 100.000 vandute in medie pe luna in octombrie 2006. I-au mai lipsit doar vreo 901 exemplare. In 2007, a avut de asemnea luni cu peste 90.000 exemplare vandute. Asa cum spune si Gusti aici, peste 100.000 este recordul ultimului deceniu daca ne uitam in BRAT.

In 2007, conform graficului de mai jos, Gazeta a reusit sa-si surclaseze concurentul ProSport. Pentru 2008, acelasi Gusti, estimeaza ca in februarie PS a vandut in jurul a 60.000 exemplare.

gspvsps2007.jpg

No responses yet

Mar 16 2008

Bauer cumpara, dar pierde la scurt timp pozitia de lider pe piata ghidurilor TV platite

Published by under Reviste

UPDATE: O sursa din piata imi zice ca exista posibilitatea ca ProTV Magazin sa fi cumulat vanzarile ca ghid platit cu cele impreuna cu ziarul Gandul ca si supliment. Daca e adevarat, subiectul isi cam pierde mare parte din premize, ele fiind altele decat pur legate de succesul titlului pe piata ca produs editorial si/sau de marketing.

Anul 2002 a fost primul an in care TVmania s-a detasat ca lider, in fiecare luna fiind peste concurentul principal, ProTV Magazin. De atunci, doar in octombrie 2004 ProTVmagazin a reusit sa vanda ceva mai mult. Toate astea pana in trimestrul IV 2007 cand, asa cum arata si graficul de mai jos, situatia s-a inversat. TVmania a pierdut pozitia de lider pe un intreg trimestru pentru prima oara in ultimii 6 ani.

De la achizitia celor doua ghiduri (TVmania si TVSatelit) de catre Bauer de la Ringier, cel dintai n-a facut nimic pentru a intari pozitia lor pe piata. Excluzand faptul ca le-a dat spre administrare aceluiasi Ringier.

Intre timp, ProTVmagazin a avut parte de o relansare si de o promotie. Nu stiu daca asta le-a adus succesul sau poate o promovare mai agresiva pe ProTV. Pe de alta parte, gasesc pe site-ul BRAT, sub cifrele acestei publicatii, urmatorul text:

Cifrele din acest certificat corecteaza declaratia de difuzare a editorului, care inregistra, fata de cifrele din cel mai recent certificat de audit, depasiri ale marjelor de eroare admise de regulamentele BRAT, si anume: 2% pentru cifrele lunare pentru termenul de Tiraj brut si 20 % pentru oricare dintre urmatoarele cifre: Total vanzari, Retur si Total difuzat.

Intelegeti si voi ce puteti din asta.

tvguides.jpg

No responses yet

Mar 16 2008

Esquire de martie cu intelepciune si parfum

Published by under Reviste

Luna aceasta Esquire vine plin de intelepciune si sfaturi bune de la Al Pacino, Nicu Alifantis, Donald Trump, Petre Roman, Eric Clapton, Nadia Comaneci si Gheorghe Dinica.

Si tot plin, la propriu, de parfum. O sticluta Bulgari intr-o prezentare unica.

esquiremartie08.jpg

bulgari_mic.jpg

No responses yet

Mar 16 2008

Femeia de azi este cea mai bine vanduta revista pentru femei din Romania

Published by under Reviste

Dupa ce a stabilit record dupa record si s-a autodepasit continuu, la un an de la relansarea din iulie 2006, Femeia de azi (Sanoma Hearst) devine cea mai bine vanduta revista pentru femei din Romania (vezi graficul de mai jos). Locul 2 este ocupat de Libertatea pentru femei (Ringier).

fda_vs_lpf.jpg

No responses yet

Mar 16 2008

Des Dearlove si Stuart Crainer la Bucuresti

Published by under Management

97802736566091.jpg97802736566091.jpgVin pe 23 Mai sa lanseze cartea Business Minds si o vor face in cadrul unei conferinte avand ca tema leadership-ul. Cele doua sesiuni ale conferintei vor aduce in prim plan importanta autenticitatii liderilor, dar si importanta “povestii” care ar trebui sa inspire si sa dea o insemnatate scopului.

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >