Archive for December, 2009

Dec 21 2009

Reviste digitale, varianta Bonnier

Published by under Reviste

Mai multe detalii gasiti aici, pe siteul Bonnier.

Mag+ from Bonnier on Vimeo.

One response so far

Dec 13 2009

Or avea multe hibe, dar un lucru e cert: revistele sunt eficiente!

Published by under Research,Reviste

Cand spun hibe ma refer la faptul ca toata lumea zice ca  TV-ul e cel mai eficient. Si nu-i contrazic, caci toata lumea isi doreste reach cat mai mare si atunci da, TV-ul face asta cel mai bine.

Dar daca vrei ca langa reach sa mai pui ceva sau pur si simplu nu reach-ul este prioritatea ta numarul 1, atunci ce faci? Cu aceasta intrebare vreau sa zic ca poate ar trebui sa nu punem cele doua medii in competitie, ci sa ne gandim la ele ca la o mitraliera cu foc automat (TV-ul) si o pusca cu luneta (revistele). Ambele sunt utile, nu?

Si acum ca am spus toate astea, va las sa savurati studiul care arata cum revistele sunt cele mai eficiente in a influenta decizia de cumparare (deci nu reach). Este un studiu facut pe piata americana la cererea MPA (Magazine Publishers of America). Iar aici gasiti o analiza pe scurt a studiului.

Da, e piata americana, stiu, dar cred ca ideea sta in picioare. Intradevar, sunt diferente la noi in ceea ce priveste consumul de advertising comparat cu ei si probabil ca diferentele tin de specificul piete. Coincidenta sau nu, consumul de advertising in reviste pe piata americana este egal cu cel de pe piata romaneasca: 4%. (vezi chart cu consumul de publicitatate in functie de media in USA)

No responses yet

Dec 11 2009

Rezultatele la nivel international ale Sanoma pentru Ian.-Sep. 2009

Published by under Management

Cifrele le gasiti aici, iar prezentarea lor o gasiti aici. Cateva idei pe scurt ar fi:

- veniturile companiei au scazut cu 8.8% in primele 9 luni fata de anul trecut

- profitul operational al companiei  a scazut cu 38.5% de la 265.2 la 163.1 milioane EUR pentru primele 9 luni comparativ cu 2008

- equity ratio se mentine in jurul valorii de 39, insa net gearing-ul creste pana la 90.3 de la 75.9

- numarul mediu de angajati a scazut de la 18.031 pana la 17.507

- iar pentru cei care au actiuni la Sanoma trebuie sa stie ca earnings per share a scazut de la 1.1 EUR la 0.62 EUR

Interesant daca urmariti prezentarea ar mai fi ca:

- olandezii sunt mai pesimisti decat finlandezii (vezi indicele de incredere al c0nsumatorilor) :)

- numarul cititorilor a crescut in Finlanda si pentru reviste si pentru ziare

- contractia pietei de publicitate se apropie de zero

- cea mai mare scadere a EBITului vine din partea revistelor care reprezinta de altfel si cea mai mare parte din EBITul companiei.

No responses yet

Dec 11 2009

Franta: Bataie pe piata revistelor saptamanle pentru femei

Published by under Reviste

Lansarea revistei Grazia (saptamanal pentru femei) de catre Mondadori Group pe 29 August 2009 a intetit lupta pe piata de saptamanale pentru femei din Franta. Grazia a vandut in medie 217,400 exemplare pentru primele 4 aparitii la pretul de 1 EUR/copie. 

Lagardère a reactionat si a micsorat pretul revistei saptamanale ELLE de la 2.30 EUR la 2.00 EUR pe 14 August beneficiind de o crestere de 16% a readership-ului precum si o crestere a vanzarilor comparativ cu anul trecut. Gala a raportat de asemenea o crestere de 4% a readership-ului in februarie 2009.

Veniturile din publicitate pe aceast segment au scazut cu doar 11%  in prima jumatate a anului in comparatie cu 15% pentru celelalte reviste.

No responses yet

Dec 11 2009

Living Stories by Google, NYT & WP

Published by under Online,Ziare

Living Stories este un proiect dezvoltat de Google in colaborare cu Washington Post si New York Times. O platforma pentru toate stirile, articolele si opiniile la zi, dezvoltata in stilul google, adica foarte simpla vizual, fara publicitate si care “citeste” user-ul si intuieste dorintele lui de navigare. Daca n-ati inteles despre ce e livingstories, urmariti filmuletul.

YouTube Preview Image

No responses yet

Dec 05 2009

Sports Illustrated, versiunea digitala!

Published by under Online,Reviste

YouTube Preview Image

No responses yet

Dec 05 2009

auFeminin.com se lanseaza in Polonia

Published by under Online

Site-ul pentru femei realizat in stilul unei reviste auFeminin.com va fi in curand disponibil si in limba poloneze datorita unui joint venture cu Axel Springer Polonia. Site-ul va include o retea sociala pentru femei precum si articole despre moda, frumusete si ingrijirea/cresterea copiilor, toate pentru o audienta moderna si dinamica.

No responses yet

Dec 04 2009

Franta: Bauer lanseaza bilunarul pentru femei C’est dit!

Published by under Reviste

Revista va avea un pret de coperta de 1,50 EUR si tiraj de 250.000 exemplare. Pilonii revistei sunt: sanatate, moda si frumusete bine asezonate cu povesti adevarate in partea de feature-uri, parte care va ocupa o treime din totalul revistei.

No responses yet

Dec 04 2009

Livescribe vrea sa conecteze hartia cu lumea digitala

Published by under Online,Reviste

Smart Pen-ul de la Livescribe exista de ceva vreme, insa aplicatiile la care lucreaza acum compania sunt cel putin surprinzatoare. Si s-ar putea sa fie doar inceputul. Daca Esquire tocmai ne-a aratat un fel de a conecta hartia cu computerul prin augmented reality, iata ca Livescribe vine cu un altul.

Sunt oare acestea solutii de tranzitie sau printul se va imprietenii atat de tare cu digitalul incat nu se vor mai despartii niciodata?

No responses yet

Dec 02 2009

FIPP Research Forum va avea loc in sediul Sanoma Olanda

Published by under Management

Asadar, pe langa participarea la conferinta, am increderea ca veti putea vizita si sediul Sanoma Olanda. E dragut de vazut pentru ca adaposteste peste 80 de reviste, unele cu redactii enorme precum Libelle sau care au bucatarie proprie construita in interes editorial :) asa cum i se intampla licentei Delicious (cooking).

Conferinta va avea loc pe 18 si 19 martie 2010 si se adreseaza publisherilor, oamenilor de research si de marketing. Mai multe detalii aici.

No responses yet

Media Blog>

Top Blog>

Cautare Google >

 


Reclama Google >